Medicinska pedikura

Medicinka pedikura

Je prav tako postopek za nego stopal in nohtov. S tem postopkom vzdržujemo zdrava in higienska stopala. Postopek je odvisen od tegob na stopalih. Za stopala lahko rečemo, da so najbolj obremenjeni del človeškega telesa zato se pogosto srečujemo s težavami, kot so:

  • otiščanci
  • kurja očesa
  • odvečna koža na stopalu
  • zadebeljena koža ali noht
  • vraščanje nohta
  • glivice

Zato pri medicinki pedikuri poleg osnovnih postopkov in odstranjevanja in pravilnega zdravljenja le teh nevšečnosti svetujemo tudi z pravilno nego doma.

Komu je medicinska pedikura namenjena?

Namenjena je vsakemu ne glede na starost in spol, ki se srečuje z različnimi težavami na stopalih ter želijo ohraniti zdrava in urejena stopala. Medicinska pedikura je priporočljiva tudi pri vseh bolnikih s sladkorno boleznijo. 30€

Kaj je vraščen noht?

Medicinski izraz je Unguis incarnatus, kar pomeni, da je noht vraščen v mehko tkivo okoli nohta, kar povzroči bolečino in vnetje ali celo bakterijsko okužbo. Močno vraščen noht pa zdravimo z medicinsko sponko proti vraščanju.

Otiščanci in trda koža na stopalih so posledica trenja in drgnjenja na določenem predelu stopala. Najpogosteje se pojavi težava pri predelu blazinic sropala, okoli petnega predela, pod nožnim palcem ali pod peto. Čevlji z visoko peto, neudobni in ozki čevlji pospešujejo deformacijo na stopalih, poleg vseh bolezenskih stanj kot so artritis, kladivasti prsti, rast palčne kosti. Vse to pa lahko lajšate in odstranite z našo medicinsko pedikuro.

Kurja očesa so nadležna odebelitev kože, ki rastejo pod kožo v stožčasti obliki. Ta prodira tudi v plasti kože, ki so prepredene z živci, zato ob pritisku nanje pogosto sprožijo močne bolečine. Kako se jih lotiti na naraven način?

 

Mnenja naših strank