Trajno odstranjevanje

 

  • Varnost pri tretmajih:

 Patentirana tehnologija, omogoča učinkovitost posega in izpolni vaša pričakovanja. Intenzivnost kratko-pulzne penetracije omogoča tkivno relaksacijo, kar izključuje nastanek stranskih učinkov (opeklin, belih madežev na koži...).

Dlačic

Na podlagi fototermičnega učinka dosežemo uničenje dlačnega folikla. Svetloba se asorbira v melanin, ki ga je največ v temnejših dlačicah. Koagulira celice matrixa upočasni metabolizem cortex celic in oslabi prekrvaitev folikla.

Ker je možno dlačni folikel uničiti le v anageni fazi je potrebno postopek ponavljati.

Potrebno je opraviti od 9 do 12 tretmajev, da dosežete 70 – 90% dolgotrajno redukcijo poraščenosti na tretiranem predelu telesa.Ker je postopek neinvaziven se izognete nadležnemu folikolitisu. Za stranko so tretmaji neboleči. Tretirate lahko vse dele telesa, razen predela okoli oči. V primerjavi z elektro – igelno koagulacijo ali laserskimi posegi so postopki učinkovitejši in cenejši, v primerjavi z voskanjem pa neboleči.

Akne

Svetlobni spekter uničuje bakterije (Corino b.), ki povzročajo nastanek aken. Pospeši celični metabolizem in vpliva na nastanek kisika(O-) v celični presnovi, kar uniči bakterije, ki so anaerobne. Fototermični učinek pomirjevalno vpliva na rdečico, ki je spremljevalec vnetnega procesa. Svetlobni žarki delujejo tudi na fibroblaste, kar nam omogoča občutno zmanjšati, oz. odstraniti brazgotine, saj vpliva na prestrukturiranje vlaken kolagena in elastina. Tretiramo lahko vse stopnje aken – vulgarne, cistične, papulopustulozne. Hitro izvedemo aplikacije na obrazu, hrbtu ali prsnem košu. Odvisno od stopnje aknavosti je potrebno 6 do 12 obiskov.

Žilne spremembe

Absorbcija svetlobe v hemoglobin povzroči koagulacijo drobnih kapilar. Učinkovito je odstranjevanje teleangektazij, spajder nevusov, kuperoze in rozacea na obrazu. Potrebno je opraviti od 3 do 5 tretmajev. Pomembno je dejstvo, da se stranka lahko takoj vrne na svoje delo in uporabi ličila. Po tretmaju je možna le rahla rdečica.

Tetovaže

Fototermični učinek razbije, barvni pigment tetovaže v usnjici, v manjše molekule, ki jih tkivo postopoma izrine. Na tem mestu se naredi hrastica, ko le ta odpade lahko postopek ponovite. Ponovitve so potrebne ker je globina vnosa tetovaže vedno neenakomerna. Število ponovitev je odvisno od barve in globine.

Pigmentacije

Vsekakor je potrebno dobro prepoznavanje kožnih sprememb, saj lahko odstranjujemo le solarne pigmentacije! Te so tudi najbolj razširjene in moteče. Ker se svetloba asorbira v nakopičen melanin, se osvetljeni pigmenti v nekaj dneh po posegu ( odvisno od predela telesa ) sami počasi odluščijo s povrhnjice. Po potrebi, glede na globino postopek ponovimo. V primerjavi z kislinami ali mikrodermoabrazijo je IPL metoda veliko hitrejša in res učinkovita. Tudi dolgoročno je tretma varen, saj pri odstranitvi pigmentacij ne tanjšamo povrhnjice.

Mnenja naših strank